Zpět na: www.trefy.cz/eter
Pokud vám
záleží na vašem zdraví a životním prostředí, vzdejte se přípravy jídel v
mikrovlnné troubě! Když už se někdo nechce vzdát vařeného jídla, které procesem vaření
ztrácí - vyzáří většinu životadárné energie, měl by se alespoň vyvarovat
mikrovlnné techniky vaření. Mikrovlny vyskytující se v přírodě, vytvářeny např.
Sluncem, jsou vždy důsledek pulsujícího stejnosměrného proudu! Naproti tomu technicky
vyrobené mikrovlny jsou vytvářeny střídavým proudem, což je jev, který se v
přírodě nevyskytuje! Tyto umělé mikrovlny vedou v organické tkáni k silným
rezonancím - vlnění atomů, molekul a buněk. (Třením se zvyšuje teplota a tak
jsou potraviny tímto procesem v mikrovlnné troubě zahřívány). Přirozené
mikrovlny však žádné takovéto účinky nemají! (Jinak by se veškeré formy života doslova a do písmene uškvařily)!
Rezonanční vlnění ve tkáni pak vede k silným změnám struktury mnoha molekul a
dochází k tzv. isomerizaci. Tyto pozměněné
molekuly vyvolávají neřešitelné požadavky na látkovou výměnu a projevují se
ještě mnohem škodlivěji, než konvenční druhově cizorodé látky vyvolané
kvašením. (Mění některé enzymy v jedy)!
V jedné pozoruhodné studii mohli švýcarští biochemici Dr. Blanc
a Dr. Hertel dokázat, že konzumace potravin
připravovaných v mikrovlnné troubě vede k okamžitým chorobným reakcím
imunitního systému. Dr. Hertel vyvodil ze své
studie následující závěry: "V celkovém posouzení, po požití potravin
připravených v mikrovlnné troubě (na rozdíl od ostatních variant přípravy
jídla) vykazují nálezy v krvi, těchto zkoušených osob, chorobné změny"! Nepochybně
dokázané ničivé účinky mikrovln působí na člověka škodlivě nejen při přímém
ozáření, ale také nepřímou cestou přes ozářenou potravu!
Nebezpečí unikajícího záření! Záření vyrobené v
mikrovlnné troubě působí také přímo na člověka a na jeho okolí. Úplně těsná
mikrovlnná trouba je utopií. K unikání paprsků dochází vždy! Čím déle je
mikrovlnná trouba používána, tím větší je dávka unikajících paprsků!
Takovéto unikající záření může vyvolat vážné poruchy nervových buněk, zraku,
vnitřních orgánů a může také vést ke změnám dědičnosti. Již malé dávky mikrovln
vyvolávají nadměrné vylučování kalcia v mozkových buňkách, což může vyvolat
onemocnění. Výzkum v ústavu pro člověka a přírodu ve Verden/Aller dokázal, že žádná mikrovlnná trouba koupená v
normálním obchodě není stoprocentně těsná a že vycházející únikové záření je
zcela dostačující, aby mohlo způsobit výše uvedená poškození. Oblíbený
argument, že "dávky záření jsou malé" spočívá na zcela teoretických
úvahách. Praxe dokazuje, že minimální ozáření umělými mikrovlnami je životně
nebezpečné! (Na rozdíl od přírodních mikrovln). (Záření z mobilních telefonů též neblaze působí na váš mozek a
organismus)!
Mikrovlny jako
znečišťovatelé životního prostředí! Také v zájmu našeho životního prostředí bychom se
měli zříci používání mikrovlnné trouby. Únikové záření z mikrovlnné trouby
se neomezuje pouze na naše vlastní čtyři stěny, nýbrž dosahuje do několika
kilometrů! (Při testech tohoto
zesíleného mikrovlnného záření, kde v okolí několika mil byly veškeré živé
organismy uškvařeny, došlo též k ozáření pilotů, kteří právě přelétávali nad
tímto prostorem. To byl pravý důvod, proč v roce 1947, v Rosveltu
- USA, spadly létající stroje.). Ze všech živých organismů jsou mikrovlnami
nejsilněji poškozeny stromy a keře! Žebra listů a shluky jehličí jsou vysoce
citlivými anténami pro elektromagnetické záření! Každý technik
vysokofrekvenčních proudů může potvrdit, že geometrická uspořádání listových
žeber a shluků jehličí odpovídá přesně uspořádání antén vysokofrekvenční
techniky. Těmito anténami přijímají stromy přirozené mikrovlny z kosmu (obsahující životadárnou energii) a
prostřednictvím elektromagnetických vln si též vzájemně vyměňují informace!
Takto lze vysvětlit například, že si stromy mohou vyvinout imunitu vůči
určitému druhu parazitů, i když je tímto parazitem napaden jen jeden strom ve
skupině. Podobná pozorování mohou být provedena i v případě, že jsou příslušné
rostliny umístěny v oddělených prostorách. Nasměrované rádiové stanice a také
mikrovlny pocházející z mikrovlnných trub způsobují svým vyzařováním až miliardonásobné přetížení rostlin! Při stanovení hraničních
hodnot zatížení se dosud bralo v úvahu jen to, že mikrovlny zahřívají živé
organismy teprve od určité dávky. Netepelné vlivy mikrovln přitom nejsou nikdy
započítávány! Stromy, které svými listy nebo svým jehličím přijímají
mnohanásobek dávky mikrovln - toho, pro co byly přírodou vybaveny, mají tedy
problémy udržet svůj informační systém v dobrém stavu. Dr. Volkrodt,
fyzik a inženýr k tomu píše: "Také strom je určitým druhem
"továrny" vyrábějící dřevo. Potřebuje také inteligentní informační
systémy řídící např. jeho vodohospodářství a dopravu výživných látek! Když na
jeho vnitřní informační systém působí radar nebo nasměrovaný vysílač jako
rušitel, pak může dojít podobně jako v nějaké továrně k celkovému zhroucení
jeho "výroby". Na rozdíl od naší tovární techniky však neexistuje nikdo,
kdo by takovýto oslabený strom mohl opravit a tak je odsouzen k pomalému
odumírání a nakonec ke smrti." (Na
lidstvo působí mikrovlny zrovna tak)! Nejen velké vysílače mikrovln, jako
je radar a směrované vysílače, hrají v této souvislosti podstatnou úlohu.
Nesmíme proto podceňovat ani účinky nenápadné mikrovlnné trouby! Každá
mikrovlnná trouba, která nebude používána, bude představovat cenný příspěvek k
ochraně životního prostředí!
Radioaktivitou
upravené - ozářené potraviny! Také ozařování potravin představuje postup, který
je oficiálně považovaný za neškodný, avšak ve skutečnosti v sobě skrývá
neodhadnutelná rizika. Účelem ozáření je zabránit klíčení, např. u brambor a
cibule a zamezit výskytu bakterií a hub. Tento postup slouží výhradně
obchodu, neboť se tím samozřejmě zvýší trvanlivost zboží, ale na zdraví
spotřebitele se přitom opět nebere žádný ohled! Aby se dosáhlo požadovaných
účinků, musí být k ozařování použity mohutné dávky radioaktivity. K porovnání:
nejvyšší dávky při rentgenovém snímku představují 0,25 - 0,5 rad, při ozařování
potravin jsou dávky přes 100.000 rad (rad = radiation
absorbed dosis - absorbovaná dávka; tento rad byl
roku 1985 nahrazen jednotkou gray (Gy), kde 100 rad odpovídá 1 Gy.
Nyní už je všeobecně známo, že rentgenové snímky představují pro organismus
velké zatížení: Co tedy potom musí způsobit ozáření potravin, když se zde
pracuje s dávkami mnohonásobně většími? Vzhledem k těmto hodnotám není
překvapující, že ozářená potravina je zcela mrtvá, to znamená, bez
jakýchkoli živých makromolekul a životadárné energie. (Co si myslíte, že to po požití pak udělá s vaším organismem)?
Rizika z konzumace ozářených potravin jsou obrovská a možné škodlivé následky
lze v celkovém rozsahu jenom tušit. (Takto
"ošetřené" potraviny neztrácejí kalorickou hodnotu, zato však ztrácí
veškerou živou-životadárnou energii nezbytně nutnou k životním funkcím a k
životu samotnému! Nedivte se proto, že pokud nejíte dostatečné množství
syrové, tepelně a "konzervačně" nezpracované rostlinné potravy, tak
máte nedostatek energie, což vás vede k požívání většího množství potravy a
následně pak k obezitě)! Stejně jako ve využívání radioaktivity je i v této
oblasti technika zlegalizována a vydávána za neškodnou, přestože stejně tak,
jako atomové elektrárny, může způsobit nedozírné škody na životě celé Země!
Christian Opitz – Výživa pro člověka a zemi – vřele Vám doporučujeme
přečíst si tuto knihu.
Mnohem více v článku: Příčinou různých civilizačních onemocnění,
degenerace a předčasných úmrtí jsou umělé vysokofrekvenční zářiče, před kterými
se dá chránit. (pošli to dál) - http://inner-light.ning.com/forum/topics/pricinou-ruznych-civilizacnich-onemocneni-degenerace-a-predcasny
Zpět na: www.trefy.cz/eter